logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Winterband reminder

De winter staat weer voor de deur met gladde wegen en slecht zicht. Voorkom gevaarlijke situaties op de weg, rij veilig op winterbanden. Maak vandaag nog een afspraak voor de winterwissel. Bij ons is dat zo geregeld!

Maar waarom zijn winterbanden zo belangrijk?

 

Zomerbanden gevaarlijk in winterse omstandigheden!

De seizoenen veranderen en de winter is weer in aantocht. Helaas worden winterbanden ten onrechte alleen geassocieerd met een koude winter met sneeuw. De populariteit van de winterband is door de zachte winters enorm teruggelopen. Zorgwekkend!
 

Winterbanden noodzaak!

De ‘winterschoenen’ van uw auto zijn onmisbaar, ook in ons klimaat. Bij een buitentemperatuur van beneden de +7°C hebben winterbanden een aanzienlijk kortere remweg dan zomerbanden. Zelfs op droge wegen! Zomerbanden zijn gewoon niet gemaakt voor koud weer. De loopvlakken van zomerbanden zullen verstijven, dat zorgt voor minder tractie, dus veel minder grip.
 

Remmen in de sneeuw

Wist u dat winterbanden er voor zorgen dat u twee tot drie keer sneller stil staat tijdens het remmen in de sneeuw? De zachte samenstelling van het rubber geven meer grip op de weg. Het speciale profiel voert beter water, vuil en sneeuw af dan zomerbanden.
 

Hoelang gaan banden mee?

Hoelang winter- en zomerbanden meegaan hangt natuurlijk af van het aantal gereden kilometers, uw rijstijl, de juiste bandenspanning en de weersomstandigheden. De investering van winterbanden verdient u terug, doordat de zomerbanden niet slijten tijdens het gebruik van de winterbanden.
 

Extra velgenset bij winterbanden

Heeft u een set zomerbanden onder uw auto met prachtige zomervelgen? In de winter hebben ook de velgen veel te lijden. Nattigheid, strooizout en sneeuwkettingen tasten uw zomervelgen aan. Winter- en zomerbanden op velg zijn ook eenvoudiger te wisselen en dat spaart kosten.
 

Opslag winter- en zomerbanden

U hoeft uw banden niet thuis op te slaan. Wij zorgen hiervoor.
 

Bandenwissel, wees op tijd!

Zitten er nog zomerbanden onder uw auto, maak dan zo snel mogelijk een afspraak. Bij ons is dat zo geregeld! U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment banden! Voor de meeste autotypes zijn er banden in de juiste maat in verschillende uitvoeringen – zomer, winter of all season – beschikbaar.

 

Dus kom langs, wij zijn hét bandenadres voor een goed advies en scherpe prijzen!

Maak vandaag nog een afspraak voor een bandenwissel, een wielenwissel of nieuwe banden!

Content Image 57