logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

De accu: het hart van uw auto

De accu is het hart van uw auto, zonder accu zal uw motor niet starten… Problemen met de accu komen altijd ongelegen. Wij kijken de accu graag voor u na! Vraag daarom om de accucheck, zo weet u snel waar u aan toe bent!

Jakkes! Mijn auto wil niet starten!’  Dit komt altijd ongelegen…

De accu is het hart van uw auto, zonder accu zal uw motor niet starten… Problemen met de accu komen vaak voor in de winter. 

Laat de volledige controle van uw accu over aan de specialist. Wij hebben speciale apparatuur in huis om snel een goede inschatting te geven van de werkelijke conditie van uw accu.

Vraag bij ons om de accucheck, dan weet u snel waar u aan toe bent. Of maak gebruik van onze uitgebreide Wintercheck!

 

Wij geven u daarnaast ook graag een aantal tips om dit probleem zo veel mogelijk zelf te voorkomen.

 

Wat kunt u zelf doen:

# Zet uw auto binnen of onder de carport, het liefste uit de wind. Waarom? De accu is gevoelig voor kou.

Het (te) vaak starten vraagt veel van de accu. Als u in de winter veel stroomverbruikers aanheeft (zoals verlichting, ruitenwissers, achterruit verwarming) duurt het langer voordat de accu weer is opgeladen. Bij korte ritjes kan de accu dus niet of nauwelijks bijladen. Daarom is een goede accu heel belangrijk.

# Soms stopt de motor van een auto – met start-/stopsysteem – bij extreme kou, niet automatisch. De motor blijft expres draaien om de accu te sparen en bij te laden.

 

Ga voorzichtig om met ‘het hart van uw auto’! Laat uw accu tijdig checken, of vervangen. Wij hebben altijd de goede accu voor uw auto op voorraad.


Maak vandaag nog een afspraak voor de accucheck, of kom langs.

Content Image 58